Wednesday, June 23, 2010

movie SHREK mmg bez!!

filem CUN bulan Mei..Shrek Forever After!



sebab x tau nk wat pe mase aku lepak sunway (umah kak suri, kakak uncle), aku ajak uncle p tgk movie shrek..bukan takat uncle, adeq die, abg ipar die, kak suri n siap bawa anak buah yg masih kecil!!hoho..puas n sgt PUAS!!even SUAIDIN (dak kecik) bising mase ngah tgk, aku layan jer movie...sape2 yg x tgk, mmg rugi ar..

filem arahan Mike Mitchell, mengandungi beberapa humor yg wat aku gelak sakan! Rumpelstiltskin, watak 'da main antagonist of da film' menggunakan suara Walt Dohrn iaitu seorang animator veteran "SpongeBob SquarePants".

Fiona sbg cermin realiti nasib wanita yg menyerah pada cinta, dan satu adegan jelas tuk mengatakan kepalsuan or dongeng dengan dialog: "ciuman tidak menyelesaikan segalanya". Ini seolah-olah membuka fantasi cite lain seperti "Sleeping Beauty" atau "Snow White" kerana merosakkan aspek drp dongeng usang ngan pendekatan yg lebih realistik. Yelah, mmg sudah nyata n jelas, aksi mencium apa-apa pun jika tidak ada cinta sejati, hnya ckp kos0ng je la... Bagi saya, dr sudut ini movie Shrek 4 berjaya dalam aspek ini.

Shrek mungkin bukan filem terbaik bulan dan bukan filem Shrek yg lucu cam b4 dis, tapi yg jelas adalah salah satu "cite bijaksana" yg memerlukan audien tuk berfikir.

KEISTIMEWAAN si meow...Puss telah menjadi gemuk!!



Dis part mmg x leh blah...watak yg dibawakan oleh Antonio Banderas as Puss in Boots, mmg wat aku gelak gile2 n langsung x hiraukan audien len.. hoho..


Dengan suara Mike Myers dan Cameron Diaz sebagai Shrek dan Fiona, mungkin agak bosan tuk dilayan..tp ape yg wat aku layan ble raksasa ijau ni GADUH! so, jln cite cam bez ar sket..

lastly kumen aku sendiri: movie ni mmg lebey bez drp Shrek The Third, tapi jln cerita x berapa nk idup sesuai la ngan pembikinan filem yg cepat dibandingkan ngan Shrek dan Shrek 2...=)

4 comments:

mod rhamat said...

@_@..........hehe..
sama x mcm puss in boot..
puas uncle try td..=P

mod rhamat said...

su'aidin mmg nakal..saya maw tgk dis movie lg nt...=/

ghostwriter said...

isyh,laju ja hang ni!!!
p men jauh2...hahahaaa..

mata u mmg cumel cam puss in boot!!

mod rhamat said...

tq lalink..mata bak bulan mengambang adindaku..=P sukanya saya tgk wajah kamu kt big pic profile fb saya..=)

Related Posts with Thumbnails