Friday, December 30, 2011

pEngAkHiRan tAhUn & ChEnTa LumAyAn~


Mulaaa...! Mulalah jari menari...! Teramatlah busy sejak masuk dunia baru ni... hari ni baru sempat klik blog! hewhewhew... Dunia baru sebagai manusia yang punya dua tanggungjawab. Yesss... mahu share...! :)



IKAT....!!

See...! Aku dah diikat daripada terus membuaskan diri. Masuk dunia baru ada banyak pantang larang. Hilanglah segala lepak dan karenah yang pernah bergayut dalam hidup aku. Hilang kenakalan. Hilang kebebasan. Uuhhh.. dasyat tapi seronok..!

Hello...! Aku still mampu lepak, buas, karok malam-malam, tapi bersama penjaga hati! Lagi seronok...! Jika dulu nak shopping best bersama kawan pompuan, tapi bukan sekarang! Lagi best bersama penjaga hati sebab duit aku tak kuar langsung! hikhikhikhikk.... 

Yaa, dia juga. Bawa aku ke mana saje! Inilah proses memahami. Aku kena faham dunia dia minat bola n futsal. Dia juga cuba selongkar dunia kaki SHOPPING...! Lelaki, ini penting ya!! Err.. paling   best minat buku. Ini aku terpaksa suntik dalam diri sebab die kaki buku~ Skang da suke. Tq abang! ;) 





Samalah... Kau pun diikat wahai teruna idaman! adiiill...! 





Syyhhh...

Ooppss...! Ini my BFF..! Bakal bertukar jadi tunangan tahun depan. Sangat tak sabar. Tengok, dia pose mengalahkan aku! Dia kawen nanti mesti ag dasyat! Heh..! =p



Awat abang sayang muka cam kena penyet nehh..! Cam ayam penyet da~

Gambaran senyuman paling selesa setelah sah bergelar seorang isteri. Kalau boleh mahu saje tarik bibir sehingga hujung telinga. Nak show aku hepy! Nanti korang pun sila cuba ya..! 

Jeng...jeng... jenggg...!! 

-
-
-
------



Haahh... dia ada jugak!

Ini adeq aku yang nurse..! Sangat penyibuk! Tapi tampal jugak muka dia kat sini untuk menggambarkan aku sayang kau, BUDAK!

Saje nak bodek...! 




Taraaa.....!! Orang jauh...!

Pastu kawan dari Melaka. Ala cute mute gitu...! Okey, disebabkan dia dah kasi hadiah pakej perlancongan ke Krabi, aku sangat terharu! Yeaaayyy...! tq skutie! :)




Sang laki kasiiikk...! Long gubah! 



Dari aku digubah oleh jiran paling seksi tangannya! Sebab semua chanteq! Eeyyaaww...~
  
Okey, inilah tempat bermadu kasih Si Putera dan Si Puteri..! Kelip-kelip gituww~ hahha.. Diluluskan Cik abang sayang...! Puas hati...!




Neh, gambarnya! Kayangan Cik Deeyaaaaaaaa....~ (nama berubah sejak tergoda drama "|TENTANG DHIA") Tak minat pun cite tu, kita tengok yang episod last jerk! Ekekeke... (selingan)


Terjeling la pulak! Maap... sape suh tengok lame2! 



Busana putih ni mase akad nikah jer... Aku suka sebab ala-ala puteri gitu! Puteri Katak! Heh...!



Mana boleh tinggal ungu aku!! Warna palingku Chenta kot!!! Lalalalaaa... ^^ Actually ini busana sewaktu sanding dan ini juga tema utama! :)



The best wat i have in da world!! Haaaa... inilah penghias dan bunga di taman hati...!! Sahabat sewaktu UiTM yang sudi hadir. Thanks a lot "bunga-bunga"...! 

Sangat bertuah punya korang. Tak terluah dengan kata-kata dan tulisan. Aku happy weeii...!! Sebab korang ada depan mata aku sewaktu majlis akad nikah!! Moga Allah murahkan rezeki korang dan bahagiakan dunia korang dua kali ganda juga... :)

Kemudian..... orang paling penting!



Mom...!


Ibu... ibu... engkaulah ratu hatiku..!! Terharu sebab ma dah buat yang terbaik untuk majlisku! Uwaaaa... :')

Haaahh, orang yang selalu ada... Mestilah Husband aku! Nak share satu keping gambar yang kira agak jadi kenangan sewaktu di kayangan aku! Ekekkeee... =p

Ini diaaa...!! 




Kekanda teerrr...!! Phewiitt...!! :)

Lagi satu gambar sebagai pengakhiran dunia chenta dan juga pengisian last sebagai seri blog aku untuk tahun 2011! eeeyuuww....~  


Timbul sedikit perasaan "koya". Koya Arabian~ 

Okebai...! 


9 comments:

Ernee Azmn said...

olololo...sweetnyer..nmpak cntikkkkkk sgt2 :) tahniah gurl....selamat menjalani kehidupan rumh tangga....(^_^)

Cik tikah said...

awak nmpk sgt cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! tahniah dear :)

Zuraidah said...

Tahniah, sis! Sweet gila boleh tak? Huhu. Kadang2 teringin nak pakai gaun pengantin, tapi saja2 je lah.. Saja nak kenakan kat badan sediri. Hewhewhew.. Gedik kan? >.<"

Selamat pengantin baru!

Dira gmj said...

baju cantik gilee.huhu

izzad b* said...

so sweet!semoga bahagia ke anak cucu!

~SaL IjOu~ said...

Tahniah.selamat menempuh dunia baru bersama yg tersayang~ =)

cikwahidaidris said...

semoga berbahagia ye :)

Liyana Zahim said...

Oh dear.. Sory 4 not comin to ur blog for quite a long time.. Tgk2 da maried.. Teruja ok! Congratulations! Smoga kekal hngga ank cucu.. U look so gojess!

Arul said...

tahniah ^_^

Related Posts with Thumbnails