Wednesday, March 7, 2012

BajU sEnDat sebab Burger SeNdaT!


S.E.N.D.A.T melampau disebabkan makan melampau! Tunding jari kepada seseorang yang suka belikan aku makanan. Boleh cam gitu..? 



MACAM NI KE..?? ERRRR... 

Uwaaa.. pas kawen, body da timbul-timbul. Paling timbul tang perut! Ini ada alasan bila suami nak control makan, baby yang mahu... bukan aku! nak mintak baju, kasut pun dia layan! Masa untuk buli! Yeaaahh..!


NANGKA...!NAGKA...!!NAK NANGKA BESAR DAN MANIS..! Jerit budak dari dalam..!




Yuhuu... First menu yang perut aku nak hentam adalah Nangka! Dapat  si nangka ni kat Rawang! Pastu esoknya pulak mulut berair-air nak makan KETAM! Terpaksa cari.........


Tak kira lah ketam penyet, singgang, kari dan sebagainya... janji KETAM! So, En Mod-mod bawa ke restoran mee ketam di Shah Alam. Okey, rasa dia kira cun lah! Sebab aku kaki ketam! Cuma agak kecik hati sebab x de size XXL camne yang aku idamkan... Tapi aku bahan je, janji leh rase isi ketam! Wuwuwuww.. Yang mana nak rasa juga, boleh serbu restoran tu ya..! Bukan ketam je, udang galah pun ade bai! Tengok menu kat sini eh!  meeketam.blogspot.com


MEE KETAM



INI UDANG DIA HAAAA..! 

 SELAMAT MENJAMU SELERA yer saudara/saudari sekalian! Hehehe

Sambungan untuk menu idaman perut aku ni lagi. Seterusnya Anggur Hitam jadi pujaan. Sies, sangat mahu! Anggur Hitam, come to me, please! Kikikiii... 

Taraaaaa.....!!!


HITAM SANGAT EH..? TAPI AKU SUKA! KIKIKII... =P

Anggur da licin kejap je. Mula nak idam mende yang aku tak suka lak. Actually aku memang tak suka roti kaya! tapi, tiba-tiba otak terfikir nak makan roti kaya tin.! KAYA T.I.N ok, tak nak yang dalam bekas plastik tu! Malam tu jugak en Mod-mod dapatkan tuk aku! hahaha... Ini kira pengalaman paling best jadi ibu sebab selalu dapat ape yang terlontar di bibir aku neh! 



Ini dia kaya tin tuuu...!!! =p


INI BANYAK,  AKU DAPAT SATU JAAA...

Ranggosh la aku roti kaya tengah malam-malam buta sambil minum milo! Baru boleh tidur! =)

Camne baju aku tak sendat? Jelas sangat makanan-makanan yang aku mahu jadikan baju aku semakin "mengecil"! HUh! (baju juga yg salah)

Nanti nak tunjuk menu paling best yang aku dah mintak semalam! BURGER BAKAR. Nak tengok menu, tengok page die kat FB ya! Klik sini --- >BuRGER BAKAR



INI SALAH SATU MENU.. MACAM-MACAM ag ada! 

Weehhh, sies gempak! Penuh mulut aku sumbat burger ni. Dapat free sosej dua kat tepi tuu... Hehehe.. Daging lembu die, fuuhh...! Teramat ar LAZAT! sape tak rasa rugi. Tapi cam biasa ar, menda yang enak susah nak dapat. En Mod-mod tunggu beratur sampai 2 jam. Arghh... lambat tak pe, janji sedap n puas hati! Yuhuuu...!! 

Haa... ini ar faktor utama baju-baju aku semakin mengecil! hahahhaa... BURGER BAKAR yang sangat sendat ngan daging lembu yang diorang buat sendiri.. Daqging ayam pun da macam ZINGER BURGER KFC. Seketul ayam die haaa.. ! Menu len, u all p tengok sendiri eh! Banyak sangat wat aku ghairah! hahhaaaa

Sesiapa nak rasa tu, leh serbu kedai baru dia kat Ampang! Yang aku p ni, kat Wangsa Maju Seksyen 2! Selamat "MERANGGOSH" ya kawan2...! 


Bye! 



5 comments:

mod rhamat said...

nak beger 2 hari2 kalo boleh!!!=P

Hanis MY said...

ya ampunnn ketam n udang siyes menu da best!

Cik tikah said...

dh lama tak tnya khabar. dah ada baby eh? waaaaaahhH!! tahniah!

syamsid dhuha said...

arrgghhhh sedappp nyeeee !!!!!! uish ini post mengancam jiwe ni . hehe nice posting yaw . keep it up :)

syamsidflymoo.com

Botak said...

kalau macam gini lah gaya pemakanan., esok lusa tak mustahil jadi sarung nangka., hahaha..

Related Posts with Thumbnails