Wednesday, March 16, 2011

BeLi rUmAh taPi KaWen LambAt~


Fuuhh...!! Aku dapat tahu tentang kerajaan kasi Full Loan untuk beli rumah kat kaum sejenis macam aku ni (duit x berapa nk ada). Ini berikutan pembentangan bajet 2011 oleh YAB Perdana Mentari Malaysia. Aku ada hati juga nak beli rumah. Hati kecil tapi mau "benda besar-besar dan mewah" ajer... Hahahhaaa...



Ni ar rumah idaman... Ntah bile dapat!!!


Namun aku berminat dengan cara berbeza. Beli dan sewakan...!! Menarik...? Menarik tak jalan ni? Tapi bukan mudah-mudah yer tuan puan. Jalan beli rumah cara mudah ini memerlukan syarat yang tak seberapa dan amat berat untuk "bahu tulang" ni memikul... Antaranya:

* Berumur 35 tahun ke bawah
* Gaji bawah 3k
* Harga Rumah hanya: 180 - 220k
* First time beli rumah.. (konon x de komitmen lain)

KLIK SINI UNTUK KETERANGAN LEBIH LANJUT: ----> FULL LOAN

Emmm... menarik!! Tapi.. Tapi... Hutang bertambah lah ar beb!! Tak sanggup aku. Seperti biasa, kalau loan 100%, maka bayaran bulanan juga akan bertambah tinggi. Orang lainkumpul duit, aku kumpul hutang lak!! Tan nak aku. Ade sorang blogger tu pun berpendapat cam aku. Baca cerita hutang berlimpah nii.. Sini.. sini... -----> LINK hutang ..~

So, better kumpul duit untuk kahwin dulu ag bagus kot!!


Dalam Islam pun, wanita digalakkan kawin awal. Tambahan pula zaman yang serba PELIK sekarang ni. Canggih la konon..!! Kalau soal jodoh tu, tak kisah lah. Tapi bagi yang sudah mampu, memang jadi kesalahan la errrkk...~

Aku malas nak cerita lebih-lebih soal kahwin ni. Tapi nak share satu link menarik. Sila baca dan celik minda okey. "Share is caring"... orang kata. Aku kata share nih sebab nak suh manusia yang sebaya umur celik dan berfikir. Hehehehe... LINK MENARIK pasal kawen lambat.

Nak share kesan kahwin lambat jugak... Cerita subur dan tak subur lak. Tak ada niat lain okey. Sekadar berkongsi ilmu yang aku baca 2day. Baca sendiri erkk. KLIK SINI. (^_~)

Isu kahwin itu hanya iklan jer. Apa yang aku nak tekankan ni pasal manusia cam aku ni berkemampuan atau tidak. Tambah pula dengan "mata soppink" nih!! Mampu ke berpuasa soppink huh? Nampak shawl canteq, nak. Nampak dress canteq, nak. Nampak hst canggih-canggih, nak. Makan sedap-sedap, nak!!!

Ello.. ello...!! Aku nak beli rumah..? hok aloh... Better aku jadi tokey lagi bagus ar... Slow2 kayuh basikal haa... Lambat tak pe, tapi dapat apa yang aku mahu. =)

Sekian..~


4 comments:

suziesanji said...

kahwin? tak tau bila.. start kerja, nak cari studio.. heh.. yg style korean tu. yg cam umah tp xde bilik.

Amni said...

betul2.. kawen dulu, baru beli rumah.. kalau lelaki, baik beli rumah dulu baru kawen kot.. macam abang aku.. haa.. senang lepas kawen pindah rumah sendiri..

p/s: agaknya perempuan ni memang tak bley blah ngan shopping kan.. aku pun tak tau camne nak heal penyakit gila shopping ni.. huhu

fisa othman said...

kalau ada duit melimpah ruah apa salahnya beli rumah...hehee tu KALAU la kann..memandangkan ianya bagaikan mimpi baik simpan duit untuk kawen...:D

Awan Fantasia said...

cantik siot banglo kat atas tue.... :-)

Free2 Jom Bergelak Ketawa Dengan Koleksi Kisah2 Kelakar Dan Teka-Teki..Klik Sini.

Related Posts with Thumbnails