Thursday, May 26, 2011

PerUbAhan DuNia!

Masa untuk kuruskan jari. Masa untuk buka minda. Kasi ruang otak dan jari bergabung untuk menghasilkan cebisan coretan rasa GEMBIRA!

Satu cabaran untuk gerakan saraf anggota badan bagi melangkah ke alam baru. 25 tahun. Cukup matang untuk aku menggabungkan benih cinta yang telah setahun aku semai. Dua jiwa satu hati.

Mata semakin menyukai baju bunga-bunga. Mata semakin menyukai main masak-masak. Mata semakin menyukai melihat gambar bayi. Mata semakin ghairah menjamu barang perabot rumah. Namun, mata semakin gelisah menumpukan huruf-huruf yang terukir indah di sekeping kad di"make up" cantik dan dipakaikan perfume. Umm.. wangi! Hey, ini kad kahwin laa..!


OKEY, DALAM KAD NI BUKAN GAMBAR AKU LAGI ERK..?


Inilah perubahan dunia yang semakin menghampiri dalam kamus hidup aku sebagai seorang wanita. Perubahan umur. Perubahan minta. Perubahan 100%.

Aku tunggu saat itu. Hope semua akan berjalan lancar. Ikut hati, abaikan sahaja adat orang-orang tua, namun saat ini aku juga akan meredah dunia TUA. Dunia penuh dengan cabaran dan ujian Allah.

Hello Perak. Hello Kelantan. Anda akan bergabung menjadi satu. Aku sendiri yang akak cantumkan tanpa rasa segan silu. Even kita bermusuh dalam diam, tapi rohani yang bakal dicantum akan melahirkan sejuta ukhuwah dan sejuta harapan. =)

APRIL - KAU BANYAK MENYAKITKAN AKU!
MEI - KAU SEMAKIN MENGGALAKKAN AKU LAKAR SEBUAH PELANGI.
JUN - KAU ADALAH HARAPAN AKU UNTUK MENGIKAT "BUNGA CINTA"...!INI SEKADAR IKLAN SEBAB TERLALU GHAIRAH NENGOK CINCIN NI...HEHE

9 comments:

dwaty said...

cerita yang menarik tapi ini betul2 ke main2??? kalau betul selamat melangkah ke alam baru... tapi kalau tak betul, aku akui yang aku terpedaya dengan coretanmu hanya kerana cincin... hehehehe follow u 2.3.4...

ghostwriter said...

hehee... betul la syg! =)

Munna said...

alhamdulillah...tahniah eh...nak sibuk ckit,

"Julai pula harapan Munna utk mwngikat cinta"

muahahaahahhaa! sibuk kat entry org..hihi^^

Zuraidah said...

Hehe. Waktu semakin hampir. Debaran semakin kuat. Eceh.

Sweetnya. Nanti cari cincin berlian meh. Erk. ;)

ghostwriter said...

munna:ikat cinta simput mati okey...hoho

zuraidah:sweet cincin tu kan..gmbar je la...hehhe

ïêmå å¢klê§ said...

lawanya cincin2..
aii bila la nak dpat..

Abu Huzaifah said...

bermadah pilu.. menarik...nak kwen dah ek... tahniah.. :)

ARJUNA.Inc said...

pheewiit...mcm tersirat tersurat je..hehe...jenuh arjuna terpkir2..nk kwen daa?hehehe....

murni ateerah said...

taklame dh tue ..wish u all da best naa :D

Related Posts with Thumbnails