Monday, June 6, 2011

RaHsiA seBab iKat LoNggAr~

Mahu membuka isu yang dah basi. Isu yang banyak mengguriskan hati teman-teman baik ku. Aku redha sebab punya hak dan alasan. Maaf.

4hb Jun 2011, status aku mula berganjak. Walau tidak setinggi gunung, namun perubahan tetap kelihatan. Seronok melihat senyuman abah dan ma pada hari itu. Bukan main usik aku. Disuruhnya aku main masak-masak. Melayan buah tangan cam husband. Isyhh... leceh jugak! Tapi aku gembira okey bila nengok dia senyum!




Okey, inilah ma dan abah... =)

Namun dalam kekalutan ma dan abah untuk menguruskan majlis yang tak seberapa ni, aku masih diuji Allah b4 buah tangan dan keluarga tiba di rumah. Normal lah, kalau tak selisih faham itu bukannya sayang. Hati kembang kecut. Mimik muka masih stabil. Owh, pandai jugak aku berlakon ya. Umm,keep calm and solve the problem~



No matter how much u hurt me, i still come running back to u..=)


Aku cuba tenangkan diri hadapi semua dengan redha. Sabar. Dalam hati: "Tak mau tengok muka dia." Tengoookk... Nak merajuk lagi even dalam hati dah hepy apabila ma gtau dia dah selamat sampai kat kampung aku. Nak tunggu jugak dia pujuk lagi.

Setelah digubah indah oleh saudari Izah Yunus, aku pun keluar dengan slumber terus ke dapur. Tolong ma hidangkan makanan, tapi still tak mau toleh tengok dia. Punya lah geram dalam hati. Rasa cam nak kokak satu badan dia kasi nangis!


IKLAN~


Dah settle masuk dapur balik. Tiba-tiba dapat mesej kurang enak la pulak. Ada ke cakap muka aku cam Sailormoon kat atas tu. Rasa darah menjalar dengan laju naik ke muka. Terus jer akal aku yang jahat mengarahkan jari menari menghasilkan serangan: "Abis, kamu datang cam penjual ikan" tu...?? Hahahaa...



Okey, ini saya!

Seronok dapat gaduh. Seronok dapat mengata orang tersayang. Tapi kena hati-hati. Make sure pasangan bukan jenis baran. Kalau salah bergurau-senda mungkin leh panaskan keadaan. Alhamdulillah Allah hadirkan someone yang sejuk cam air-cond. Tak ada ar lama sangat nak berperang. Hoho...


Ini suasana hari raya 4 June ya! hahha



Oppss... suasana paling besh! Malu tapi mahu...


Masa sarung cincin saya seronok tapi control cun. Tapi dalam hati rasa nak gelak sambil melompat. Nak nyatakan perasaan yang bergelora dalam diri. Aku tunggu hari-hari yang mendatang dengan penuh sabar.

Aku mahu belajar sesuatu yang lain daripada apa yang dialami sekarang. Mahu menyimpan untuk masa depan. Aku punya matlamat. Punya tanggungjawab tuk adik-adik yang lain. Hope Allah memudahkan jalan yang aku sedang lalui sekarang... =)



Juru make up saya! Dia memang hebat, lorr..!

Lastly, aku nak puji air tangan kawan baik ni. If tak ada dia mungkin agak kalut. Dia yang banyak tolong ma. Tolong hiburkan aku. Tenang punya kawan seperti kau, Izah. Time kasih. Semoga Allah mudahkan urusan dan kemahuan anda juga 1 day. Huhuhu...



13 comments:

Munna said...

tahniah....dah dirisik ye...jaga2...hihi

ghostwriter said...

hehee..time kasih saudari..=)

eykin murnie said...

tahniah.tumpang happy :)

Hanis MY said...

salam kenal terima kasih sudi singgah blog... tahniah atas pertunangan u look gorgeous... hey bertuah ok muka cm sailormoon sooo comel ok! apapun semoga berbahagia ke akhir hayat, jgn lupa jemput time wedding, kalau ada d kb pasti akan hadirkan diri

ghostwriter said...

eykin murnie: tq syg...=)
hanis MY: hehee.. tq. salam kenal sis. insyaAllah sy x lupa anda even kite kenal di blog..=)

Munna said...

GW jgn segan2 nk join GA munna tu ye...masih dibuka lg...untung2 dpt adiah tu bleh jd persediaan sblm kawin nnti...cewah^^

ghostwriter said...

opps...segan la...i x pandai posing..(T_T)

dwaty said...

bila agak2 majlis nyer???... hehehehe

ghostwriter said...

umm.. i bajet la kan.. nk kejoo bulan 12 ni dear..huhu..insyaAllah~ =)

ïêmå å¢klê§ said...

ala..
iema pun teringin gak nak ada cincin orang bagi..
hihi...(gatai)

Maya Lisa said...

Comellllll nyeee ~~~ Suweeeett ~

Anonymous said...

adoiii sy terharu... sy tlg skit jek... kamu dh mmg cantik mcm salormoon...heehehhe... syg nana... tahniah syg... >>>izah (mls buke blog) hehehee...

ghostwriter said...

ïêmå å¢klê§: u tunggu buah hati dtg pinang tau! =)

maya: haha...tq syg...^^
izah: wahai buah hati sy, 1 day u pulak. i mau jd someone special yg leh gubah u dr segi lain 1 day..^^ (sbb i x pandai men make up)

Related Posts with Thumbnails