Friday, June 17, 2011

AlaT hiLaNgkAn kEdut diAbaiKaN~


SUKA SIMPAN BARANG2 ANTIK

Dunia semakin maju. Pelbagai alat canggih mula menjadikan kita mengabaikan perkara yang sering dilakukan pada zaman kanak-kanak hingusan.

Aku sendiri mula meninggalkan sesuatu yang sering aku lakukan sewaktu zaman dahulu-kala. Apa yang jelas kelihatan adalah GOSOK PAKAIAN iaitu baju dan tudung. Hanya dunia aku. Kalau dulu kat sekolah, baju aku paling lendik. Tajam gila side tepi. Kalau terlanggar orang, boleh berdarah!!

Namun kegiatan "menghilangkan kedut" dah ditolak tepi. Jarang sangat aku mencari alat "menghilangkan kedut" ni.


INI ALAT BUANG KEDUT YANG BIASA DIGUNAKAN AKU DULU. (JENAMA NASIONAL - LEBIH BERAT)

Tambahan pula shawl dah makin canggih. Macam-macam ada. Tak payah nak gosok cam aku pakai tudung bawal dulu. Baju pun sama, paling tidak kalau aku nak pakai bju kurung. Masalahnya, nak tengok aku pakai baju kurung memang payah la. Kerja swasta katakan. Ikut hati pulak nak cepat dan naik motor. Baju kurung? Memang tak ar. Kenduri pun aku pakai dress labuh jer. Namun jika aku capai T-shirt and jeans watpe cari iron lagi..?


IRON STIM


Aku teruskan lagi. Ini bukan kempen jual iron eh...! Cuma nak kongsi sesuatu yang semakin pudar dalam dunia aku. Mungkin anda tidak. Tapi majoriti untuk tahun 2011.

Berbanding abad 90-an, kalau nak pergi camping or tempat jauh sket, aku mesti isi iron dalam beg. Beg berat pun, aku masih sumbat!


Iron IDAMAN..! (yg ni aku nk pakai sebab senang)


Hah, anda mungkin masih menggunakan iron. Namun dalam kamus hidup aku, alat menghilangkan kedut ni sudah tidak begitu penting. Aku sahaja okey! Huhuuu.... =p


9 comments:

Amni said...

pernah guna yang pertama... juga yang kedua.. cuma yang last je tak pernah.. tau tak yang boleh iron bersiri tu? dia tak panas.. tapi guna wap je... tau tak...

ghostwriter said...

yg last tu pun guna wap la...hehe..
ag senang tau..=)err..iron bersiri tu camne pulak..=p

Zarisa said...

saya terpaksa hadap juga alat penghilang kedut itu setiap hari atau sekali seminggu.sebab.........

gosok baju en.suami.huhuhu...

kalau anak dah besa plak,nak gosok baju mak nenek ngan budak moncet tu plak...haih..
pus every thursday kena gosok baju batik.sengsara tau nak gosok baju batik!sangat mencabar kesabaran!

ghostwriter said...

mama orked:akak len sbb akak byk lemak drp nadia. so, kena bakar lemak ngan cara iron baju en suami.ekekekeee..=p (jgn mrh)

amni passadena said...

nak iron yang bawah tu jugak!ehee

Botak said...

time sekolah je penting., skrg tak pakai pon, walaupun g kuliah., malas nak gosok² ni, leceh..

qamarguyz said...

salam ziarah..
lebih suka guna iron yang berat tu..cam lagi berkesan..
yang last tu iron ke?
canggih sangat..cam takut jea nak guna..hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

iron yg 1st tu ktorg pernah pakai..time sekolah rendah dulu..huhu..
part mengironlah paling malas..x suke.. ;)

alif haris said...

alat hilangkan kedut ??
klu pakai kt muke okay tak ?? hahaha

Related Posts with Thumbnails