Friday, January 21, 2011

Hooohh...LittLe fOcKeR leBey Isu SeX..??


Dua watak inilah bikin kecoh...

Fuhh.. Sonok layan cite nih! Bukan sonok sebab unsur "sex" yang ada tetapi lebih sonok ketawa berdekah-dekah dengan suntikan humor yang ada dalam setiap babak dan masalah keluarga yang telah diketengahkan. Naratif filem arahan Paul Weitz ini bergerak daripada sikap bapa mertua Greg iaitu Jack yang mula mengalami masalah kesihatan dan disebabkan isu ini dia menyerahkan kuasa sebagai ketua keluarga kepada Greg dengan gelaran "Godfocker"~ Gelaran ini pun dah jadi simbolik kepada genre komedi yang akan membuatkan audien ketawa tak kering gusi. Hehheheee...



Kedua-dua mertua Greg... Pasangan romantik sampai ke tua~

Namun sikap buruk Jack nih, dia suka berprasangka buruk terhadap orang lain termasuk dengan menantunya sendiri, Greg. Haa... sikap ini agak melampau. Disebabkan terlalu meragui seseorang, ini menyebabkan hubungan keluarga di antara anaknya, Pam dan Greg hampir musnah~



Tak boleh nak jumpa... mesti gaduh~

Kononnya syak menantu ada scandal ngan "apam" lain iaitu Andi Garcia, seorang wakil syarikat farmasi, yang mana dia menjual ubat ereksi "Sustengo" yang tidak berfungsi dengan baik. Mintak jauh menda-menda camni...

Apa yang buat aku gelak tak ingat adalah disebabkan Jack guna ubat seks ini sehingga buat dia tuuuutt...!! Anda kena layan sendiri babak ini. Malu nak cite panjang lebar haa... hahhahaa...Last-last, Greg juga yang tolong bapa mertua untuk kembali normal, namun sekali lagi babak lucu diselit apabila saat Greg terpaksa cucuk "teeett.." bapa mertuanya, anak lelakinya yag mamai ternampak. Memang pecah perut layan~ Hahahahhaaaaa.... (^_~)

Err.. kalau aku yang hadapi masalah ini, memang berat juga nak tanggung. Yelah masalah keluarga kena pandai settle. Kalau ibu dan ayah dah masuk campur tangan, agak payah la nak sembuh. Mungkin makin melarat.. (@_@)

DUA WATAK SELINGAN UNTUK BUAT AKU TAK KERING GUSI~


Ini pula ayah Greg sendiri...

Seorang ayah yang gila-gila nih! Layan tarian jer~ Pastu pikat perempuan. Tak suka ar lelaki yang tak sedar diri nih!! Watak ayah Greg ni, sedikit mengganggu emosi. Yelah gatal bukan main haaa...!! (>_<)



Ibu Greg yang expert sal rumah tangga...


Watak ibu yang pakar dalam masalah hubungan rumah tangga, namun dia sendiri punya masalah dengan suaminya iaitu ayah kepada Greg. Kaji masalah orang, tetapi masalah sendiri "bersepah"~ Hahahhaaaa... (perli ke nih..?)

Aku juga mahu seorang ibu yang memahami. Secara realitinya, apabila seorang anak ada masalah peribadi, ibu memainkan watak penting untuk menasihati si anak yang dia dalam dilema. Aku sendiri lebih selesa berkongsi dengan ibu daripada abah, even anak abah haaa... hehehheee... ;p

Bagi aku, keseluruhan jalan cerita ini menarik dan "puas" untuk jiwa aku yang serabut sewaktu menonton~ (sebab asyik gelak dari awal naratif filem sampai ending... ) Untuk rasa kepuasan filem ini, anda sendiri kena viewing this muvie, ok!! Layaaann..~!!


7 comments:

whitecappuccino said...

Suka gak citer2 macam ni..

niesz said...

hero ni mmg, kalau die yg berlakon, confirm lawak..haha..

fariza fauzi said...

mcm best je cite ni..heheh

ghostwriter said...

fariza fauzi & whitecappuccino: bez yunk.. u all try ar layan. tp x tau ade ag ke x kat sinema..huhu

niesz: ha'ah.. mmg lawak tahap gaban~ hahhaa

ARJUNA.Inc said...

msa tuk download dirumah je..hehe..agk2 da kua ke dvdrip ye?

ghostwriter said...

da kot.. sbb i tgk cite ni bulan 12 ag~sila.. silaa... (^_^)

ARJUNA.Inc said...

hehe..xde dvdrip la...eyt?mne entry bru daa?hehehe

Related Posts with Thumbnails