Thursday, January 20, 2011

Gem0ok + BuNciiT ..? Jo0m kOkaK LeMaK perUt~


Hoh, muka terkejut beruk tengok peyooott buncit!! Dushh....!!Dushh!!


Kali ini i mau ajar jalan 'shortcut' untuk jadi kurus! Serius ok...!! (^_~)
Tapi u all kena berkorban banyak benda laaa.. Hehheee... Ikut jer, jangan banyak perangai sangat!!


1. Jangan makan malam tapi ganti dengan makan petang di antara jam 6-8.
2. Jangan baring selepas makan. Nanti bunciiittt....!!! Tolong ar~
3. Jangan minum, telan or gigit AIS!! Ini sangat penting ok! Efek ais ni buruk... :~

~Gigi jadi rapuh.
~Perut jadi buncit.
~Suara jadi sumbang.
~Sakit urat.
~Keputihan.
~Selebihnya baca kat link nii.. (sini)


4. Makan ikut jadual laaa...:
~Pagi - Breakfast dengan orang tersayang. Ini penting. Rugi jer kalau lebihkan tidur anda... Better makan bersama orang tersayang, tak kira lah buah hati atau family kita. =)

~ Tengah hari - Makan nasi jangan nak over. Cukup sekadar mengisi perut. Masa makan, memang bagus makan makan di antara pukul 1-2.00pm tapi kalau tak mau perut cepat lapar, u all makan dalam pukul 6 petang. So, malam dah tak payah cari nasi.

Sayur mesti lebih, ok!! Kepada manusia yang tak makan sayur, sila belajar perlahan-lahan. Sayur bagus untuk "uk uukkk..." (bahasa halus) Hahahaha...


~Malam - Tak payah makan nasi dah. Cari buah-buah atau yogurt. Itu lebih baik. Tak tahan sangat, tido awal. Sebab kalau dah tidur mesti bez layan mimpi. So, mimpi makan banyak pun dah kira ok ar tuu... Lebih berbaloi daripada "membuncitkan" perut!! Hehhehee...

5. Joging if ada masa. (mesti ada, cuma antara rajin atau malas jer) Sekurang-kurangnya, keluar peluh. Bagus untuk jantung. Bagus untuk sistem perkumuhan. Bagus untuk lemak TERHAPUS!!

Nyaaahh.... kau lemak sebelum aku kokak habis-habis!!Hahahhaaa...

Selamat Beramal~ (^_^)






10 comments:

fariza fauzi said...

informasi yang bagus !!! ihihih
anyway thanks folow i :)

dear..how uh nak buat linkwithin tu??

ARJUNA.Inc said...

yeke?..ptt la perut sy nek..haha..x de lah.. =P..kna jga nih..abeh kalo mcm boroi da kwen 2 cmne je?haha..

ghostwriter said...

fariza: u click jer kat linkwithin tuu.. pastu u isi pe yg die suh~ senang jer... hehheee


arjuna:jaga ar.. bahaya tau!!dah kawen pun kena jaga laa... pompuan or laki stil kena jaga~ bagi i laa...hehehehee...

senang cite, u rajin bersenam n jgn baring lepas tidur~ itu paling penting.. amal tau!! (^_~)

niesz said...

ha ala..niesz pon rse mcm tu..sbb amalkan mcm tu la senang jd buncit kan..

whitecappuccino said...

betol ni! kalau tak mau buncit atau gemok ikut!

mod rhamat said...

ooo..baik2..hehe..
tp yg part joging 2 menarik..=P maw tambah ckit je..joging jgn sampai pitam..keh keh keh..<3

ghostwriter said...

niesz & whitecappuccino:haruslah...=)

uncle:err.. pitam jarang2 x pe~ ade org caring i...hehhee

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

i think i have to more diet sb fifiey dh semakin tak sihat dan naik berat bdn jugakkk.. haha

btw, the amalan listed above, sgt2 bermanfaat un tuk kesihatan diri.

Princess Nur said...

oghe kelate kito..dh follow..

pjo said...

sudah berbulan saya x brbreakfast seorg diri atau pun bersama org tersayang... tp maintain je.. hahahha

Related Posts with Thumbnails