Tuesday, October 26, 2010

'Putih Star' Balut Tubuh~



Orked 'Putih Star'??cantiknya... Aku nak jadi orked 'Putih Star' sebab bunga ini jenis manja. Perlu dibelai dan dijaga setiap hari. Korang ada tanam orked tak? Sumpah aku cakap, orked ni manja. Kalau nak memiliki bunga orked, anda perlu bercakap dan perlu jenguk tiap-tiap hari. Nak kena belai cam manusia ke? Mengada jugak bunga ni... tapi hakikatnya inilah yang perlu dilakukan jika anda suka bunga orked. Aku dah lali tengok ma aku turun pagi-pagi semata-mata nak sembur dan bercakap dengan bunga orked dia. Barulah pokok ini mengeluarkan bunga... Ini fakta lah!! Kalau kau tak pandai jaga orked, tak payah gatal-gatal nak p beli bunga orked!!! Dia sangat manja cam aku ok!!! Pandai merajuk jika tidak dibelai.Hahahaaaa...

Mesti korang tengah kerutkan dahi dan otak mula bekerja mencari makna 'putih star'. Hahahaa.. Weh...weh..weh... itu colour ar!! Loghat yang digunakan di negeri Kelantan. 'Putih Star' itu maknanya ungu~ Umm...atau lebih dikenali warna purple~
Aku terbiasa dengan perkataan itu dari kecil. Try korang sebut. Bunyi seolah-olah owang puntis. Cumel ape...!!!???

Aku fanatik Ungu... kau pula fanatik hitam or 'ite'. Tapi aku tak pernah kisah sebab hitam itu juga sebahagian jiwa aku. Sekarang, kalau pilih barang mata aku mesti tertumpu menda yang warna ungu. Terutamanya baju or selendang! Isshh... bahaya sebab salah satu punca aku tertarik pada produk Tia Emilia juga adalah kerana kau berwarna ungu!! Rosak muka aku jap~ Tubuh badan aku tak payah nak cakap ar, habis satu badan aku c0nteng dengan warna 'putih star'. Maksud aku, berpakaian la. Bukan lukis tatu. Crocs, kasut, shawl, n banyak ag!!

Aku pernah fanatik warna hijau. Habis barang la aku cuci mata dengan warna hijau. Berus gigi, baldi, hanger, baju, towel, nasib baik body aku tak bertukar jadi hijau~ Even dulu, aku tetap ghairah dengan warna hijau. Sampai tahap boleh buat aku "lap0oo" if tengok orang pakai hijau... Haahahhaaaa...



Aku juga tanam angan-angan nak tema kawen warna 'Putih Star'. Tak kiralah kawen lambat ag, tapi aku mau 'Putih Star'!!hehehheee...(^^,)

Act, warna juga memainkan peranan penting dalam memberi simbolik kepada penampilan dan perangai seseorang. Bukanlah seratus peratus, tapi kebanyakan ada juga terselit. Tiga warna yang aku fanatik sangat ni kebanyakan ada perkaitan dengan tingkah laku aku sendiri... Sila tengok... silaa..sila...^^

Warna Ungu
Kalau warna Ungu (Violet) menjadi warna favorit kamu maka kamu adalah tipe yang benar-benar luar biasa. Dalam menghadapi masa depan kamu tidak pernah ragu-ragu, apa yang dikerjakan kamu adalah yang terbaik. Kamu pandai benar dalam mengikuti perkembangan jaman. Dalam bercinta, hanya merekalah yang kuat mental yang bisa mendekati dan menjadi kekasih kamu.

Warna Hijau
Warna kesukaan kamu hijau, maka kamu adalah tipe yang sangat romantik, menyukai keindahan, menyenangi alam dengan udara yang sejuk. Kamu adalah seseorang yang selalu memegang prinsip. Dalam hal bercinta kamu mengidam-idamkan calon teman hidup yang penuh toleransi dan dapat dipercaya.

Warna Hitam
Kamu termasuk tipe orang yang sangat lincah dalam hal-hal tertentu saja. Kalo kamu berada dilingkungan yang tidak disukai, maka kamu akan menjadi murung. Kamu selalu tampil menarik, rapi, cukup banyak lawan jenis berusaha mengejar dan merebut cinta kamu.

Warna korang leh tengok kat sini:SINI

p/s: Jangan hati "buah tangan" jadi hitam sudah~ hoh0ooo...^^

2 comments:

Zarisa said...

Orked Dharwisyah tak mau?hehehe...

ghostwriter said...

Maaaaauuu....!!!
gurl yang sangat manja cam bunga orked~
pandai akak pilih nama...^^

Related Posts with Thumbnails